DRAAIJERS MAKELAARDIJ

De taxateur in omgeving Driebergen

Taxatie aanvragen

Taxatierapport woning

Na afloop van een taxatie maakt de taxateur een taxatierapport van uw woning. Hierin vindt u de taxatiewaarde van de woning met uitleg van de taxateur.

De onderdelen van het taxatierapport

Ieder taxatierapport bestaat grofweg uit dezelfde onderdelen. De reden hiervan is dat er een standaard versie van een taxatierapport is vastgesteld en het merendeel van de taxateurs deze versie gebruiken. Uw taxatierapport bestaat uit de volgende onderdelen:

U vindt ook een uittreksel van de kadastrale kaart en informatie uit het kadaster terug in uw taxatierapport.

Gevalideerd taxatierapport

Bij aankoop van een woning en/of het afsluiten van een hypotheek heeft u een gevalideerde taxatie nodig. Dit is een taxatie die na de opmaak wordt doorgestuurd naar een validatie-instituut. Zij controleren uw taxatierapport vervolgens op enkele kwaliteitscriteria. Op deze manier weet uw geldverstrekker zeker dat uw taxatierapport van hoge kwaliteit is en voldoet aan alle eisen. De taxatierapporten van Draaijers Makelaardij worden geaccepteerd door alle Nederlandse banken en hypotheekverstrekkers.

In sommige gevallen heeft u geen gevalideerd taxatierapport nodig. Bij het inschatten van de verkoopprijs, het afsluiten/aanpassen van een verzekering of het verdelen van bezittingen is een standaard taxatie voldoende. Draaijers Makelaardij vertelt u graag welk taxatierapport u nodig heeft.

Nu een taxatierapport aanvragen